Concerten en Festivals

Fotografie en Muziek zijn 2 passies die ik graag combineer en ik probeer dan ook zo veel mogelijk te fotograferen bij concerten en op festivals. Bij de meeste concerten en festivals is het zonder toestemming niet mogelijk om met “professionele apparatuur” te werken, maar gelukkig zijn er ook genoeg vrij toegankelijke evenementen.

Zo is er in Rhenen de jaarlijkse Rijnweek een mooie gelegenheid om bekende artiesten vast te leggen, maar ook het Bevrijdingsfestival in Wageningen is favoriet bij mij.

Inmiddels heb ik al een paar keer met een persaccreditatie kunnen werken op de Rijnweek en op Huntenpop. Bij de Rijnweek geeft dat de mogelijkheid om bij de meeste artiesten zelfs on-stage te fotograferen. Maar meestal mag je als pers slechts 3 nummers vanuit de foto-pit maken, wat een heel andere manier van fotograferen met zich meebrengt.

Bij het fotograferen op concerten en festivals gaat het natuurlijk om de artiesten, maar ik probeer ook de sfeer bij een optreden vast te leggen, door juist de camera op het publiek te richten.